Магазин за Хранителни добавки за стави

Глюкозамин при ставни болки

Споделяне

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка глюкозамин за ставите,Glucosamine при болки в ставите

понеделник, 24 ноември 2014 г.

Widgets

Глюкозамин прием

Глюкозамин е една от най-популярните хранителни добавки, продавани в цял свят. Повечето клинични проучвания са фокусирани върху употребата и прием на глюкозамин при остеоартрит на коляното. Съобщение за нежелани странични реакции са сравнително добре проучени и като цяло не са чести или са незначителни. Не са наблюдавани значими вредни взаимодействия при прием на глюкозамин с други лекарства.

Нормалния и изследван прием на глюкозамин, без наблюдавани странични ефекти е :

  • При Остеоартрит: 1500 мг веднъж дневно или 500 мг три пъти дневно.
  • При Темпоромандибуларна става (ТМС) артрит: 500 мг три пъти дневно.
  • При спортни травми или претоварвания съпътствани от болки в ставите дозата на прием на глюкозамин остава същата 1500 мг веднъж дневно или 500 мг три пъти дневно.
Повечето марки и продукти на пазара предлагат Глюкозамин в разфасовка от 1000 милиграма или комбинация от глюкозамин хондроитин и мсм.
Кога не трябва да се приема Глюкозамин-Glucosamine взаимодействия с лекарстваНе трябва да приемате Глюкозамин или добавки които съдържат glucosamine complex, glucosamine hydrochloride, glucosamine hcl, glucosamine sulphate заедно с Варфарин (Coumadin).
Лекарството Варфарин се използва за забавяне съсирването на кръвта. Има няколко публикувани изследвания, които показват, че приемането на глюкозамин сулфат с или без хондроитин увеличава ефекта на варфарин (Coumadin), което прави съсирването на кръвта още по-бавно.Това може да доведе до поява на синини и кървене, в някои случаи това може да се окаже сериозно. Не приемайте глюкозамин сулфат, ако приемате варфарин (Coumadin).

Бъдете внимателни с прием на Глюкозамин заедно с Медикаменти за лечение на рак при химиотерапияНякои учени смятат, че глюкозамин сулфат може да  увеличи скоростта, с която туморните клетки се разпространяват Прием на глюкозамин сулфат, както и някои лекарства приемани против рак, могат да намалят ефективността на лечението. Всяко лице, което е на химиотерапия трябва да се консултира с лекар преди да приеме глюкозамин сулфат.

Бъдете внимателни с прием на Глюкозамин заедно с Парацетамол и лекарства които го съдържат.

Бъдете внимателни с прием на Глюкозамин заедно с Лекарства за лечение на диабет (противодиабетни лекарства)Има опасения, че глюкозамин сулфат може да увеличи кръвната захар при хора с диабет. Има и опасение, че глюкозамин сулфат може да намали действието на лекарства за диабет. Други Изследвания  показва, че глюкозамин сулфат, не увеличава кръвната захар при хора с диабет. Следователно, глюкозамин сулфат, вероятно не пречи на лекарства за диабет. Това което със сигурност трябва да направите ако сте диабетик и Ви се налага да приемата глюкозамин или хранителни добавки които съдържат glucosamine complex,glucosamine hydrochloride,glucosamine hcl,glucosamine sulphate  да следите кръвната си захар внимателно. 
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар