Глюкозамин при ставни болки

Споделяне

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка глюкозамин за ставите,Glucosamine при болки в ставите

вторник, 25 ноември 2014 г.

Widgets

Хранителни добавки Глюкозамин

Какво е Глюкозамин

Glucosamine е аминомонозахарид, това е комбинация от глюкоза и една от най-важните аминокиселини за човешкия организъм глутамин. Глюкозамин присъства естествено в нормални количества  в човешкото тяло, но с напредване на възрастта и някои заболявания или хронични състояния, производството му намалява.Тогава започва така нареченото износване на ставните връзки.За това, когато имате проблеми със ставите (болки в ставите, износване на ставите, ставни проблеми),е необходимо да си набавите допълнително количество глюкозамин под формата на хранителни добавки.

Помагат ли Хранителните добавки с глюкозамин при ставни болки
Хранителни добавки за стави

Хранителни добавки с Глюкозамин при ставни болки

Хранителни добавки с  Глюкозамин (Glucosamine) се предлагат в три форми (глюкозамин сулфат, N-ацетил глюкозамин и глюкозамин хидрохлорид).Другите наименования, които сме свикнали да чуваме в рекламите или да виждаме в аптека или магазин за хранителни добавки, са търговски наименования на продуктите.Като mega glucosamine, глюкозамин плюс, глюкозамин хондроитин и мсм, растителен глюкозамин, глюкозамин комплекс, glucosamine complex, glucosamine hydrochloride, glucosamine sulfate 1000 mg, glucosamine sulphate 500mg, glucosamine hcl.Тези продукти можете да си закупите от аптека или магазин за хранителни добавки,и да приемате под формата на таблетки, капсули или прах.

Може да приемате и храни богати на глюкозамин-глюкозамин храни, които са главно морски храни,за да подпомогнете и заздравите своите стави, хрущяли и хрущялни връзки и съединителна тъкан!

Добавянето на хранителни добавки глюкозамин капсули или таблетки, намалява възможността от развитието на артроза и други ставни заболявания и хронични болки в ставите. Хранителните добавки Glucosamine ускоряват възстановителните процеси при травми на меките тъкани при навяхване, скъсване на сухожилие и други спортни травми.

Повечето хранителни добавки с Glucosamine, са направени от хитин, добит от черупките на скариди, омари и раци.Съществува и вариант на глюкозамин хранителни добавки на таблетки и капсули, които са предназначени за хора, с алергии към мидите. При тях глюкозамин се извлича от зърна на житни растения.

Хранителни добавки с Глюкозамин и хондроитин

Много често Глюкозамин и хондроитин са заедно в популярни хранителни добавки, които се рекламират като естествено лечение на болки в ставите и артрит. Глюкозамин и хондроитин са двете естествени вещества,произвеждани от тялото Ви. Глюкозамин стимулира производството на хрущял в ставите, а хондроитин е компонент на хрущялната тъкан. Смята се, че привлича водата до тъканта, която помага на хрущяла да остане еластичен, а също и блокира действието на ензимите, които разграждат хрущялната тъкан. Идеята е, че като допълнителен глюкозамин и хондроитин заедно с прием на хранителни добавки, помагате на тялото ви да замени повредения или износен хрущял по-бързо.И проведените проучвания са много обещаващи. Именно това, изстреля продажбите на хранителни добавки с Глюкозамин и хондроитин в небесата.

Рано или късно, почти всеки човек ще трябва да се примири с появата на болки в ставите и прием на хранителни добавки за стави. Често причината за това е износване от възрастта или спортни травми, прекаленото натоварване в залата или работното място. Остеоартрит е по-често срещан при по-възрастни хора, чиито стави са имали повече време, за да се износят. Но младите хора също могат да имат болки в ставите. В действителност, става все по-често сред младите хора да имат подобни проблеми.

Най-често срещаното лечения за болки в ставите е прием на болкоуспокояващи, като ибупрофен или лекарства с рецепта. Но повечето противовъзпалителни лекарства имат най-различни странични ефекти и рискове за здравето. Някои от рисковете са доста сериозни а остеоартрит обикновено е дългосрочно състояние, което изисква продължително лечение.

Ето защо прием на хранителните добавки за ставите, като Глюкозамин и хондроитин е един от начините, да се облекчат болките в ставите, естествено.

Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар